Wat is voetreflexmassage?

 

Voetreflexmassage is een effectieve natuurgeneeskundige therapie. De gehele mens is terug te vinden in de voet. Alle organen, zenuwen en klieren zijn verbonden met bepaalde reflexgebieden op de voeten. Doordeze op een bepaalde manier te masseren word het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Voetreflexzonemassage is een drukbehandling van zenuwuiteinden in de voet.

Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons mens-zijn, een bijdrage aan bewustwording, lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

 

Hoe werkt voetreflexmassage?

 

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd. Dit proces gaat zichzelf versterken. Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer. De liefde en aandacht waarmee ik werk zijn van het grootste belang voor het verkrijgen van een goed resultaat bij de voetreflexmassage.

Voor wie is voetreflexmassage?

 

Voor mensen met lichamelijke klachten (rugklachten, hoofdpijn, darmklachten, krampen, longaandoeningen, menstruatie- en overgangsklachten, sinusproblemen, stress, depressiviteit, evenwichtstoornissen, slapeloos-heid en nog veel meer). 
Voor mensen die hun spirituele weg bewandelen. 

Voor mensen die met voetreflexmassage gewoon heerlijk willen ontspannen.

Hoe vaak mag U een voerreflexzonemassage onderdaan?

  Kinderen :  2 x per week maximum 25 minuten per behandeling

  Volwassenen : 1 -2 x per week, maximaal 50 minuten per behandeling

  Bejaarden : 1 x per week 50 minuten