Kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage is een van oorsprong oosterse massage met door stoom tot circa 50 graden verwarmde kruidenbundels gevuld met reinigende, activerende en ontspannende kruiden.

Een massage met kruidenstempels ontslakt, regenereert en verzorgd de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden dringen tot diep in de huid en zelfs tot in de organen door. De warmte van een kruidenstempelmassage activeert de stofwisseling en verbeterd de bloedsomloop.  De bloedvaten verwijden zich, de huid wordt intensiever doorbloed. De lymfebanen, die onder de huid liggen, worden gestimuleerd waardoor het lichaam beter kan worden gereinigd, en schadelijke stoffen in gespannen spieren worden sneller afgevoerd. Daarom is het belangrijk om voor en na de massage goed te drinken.                                                                                                               De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren, en brengt het tegelijkertijd tot rust.                                                       Van alle massagevormen is de kruidenstempelmassage de diepst doordringende. Lichaamsenergie kan weer gaan stromen en dat is belangrijk want door de energetische blokkades kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Het lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht.

De kruidenstempelmassage heeft een gezonde uitwerking op spieren en gewrichten. Het brengt verlichting bij spanningen, reuma, artrose, acute en chronischespierpijn en fybromyalgie. Het werkt stressverminderend, brengt je terug in balans, activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam, stimuleert het immuumsysteem, is spijsvertereingsbevorderend, helpt bij slaapstoornissen en maakt de huid zijdezacht en strakker.

Kruidenstempelmassage is een massage om u vrij te maken van stress en dagelijkse spanningen. Een wegwijzer naar innerlijke balans en ontspanning, een weldaad voor lichaam en geest.

 

De behandeling :

Er word gemasseerd met een warme olie. Met de kruidenstempels word gemasseerd op de accupunctuurpunten en meridianen.

*    Eerst word de huid gereingd met warme compressen.

*    De rug en schouders worden eerst  met de warme Thaise kruidenbuidels gestempeld, en daarna           met warme olie gemasseerd

*    De behandeling word afgesloten met een warme oliemassage van de onderbenen en voeten.

 

Vanwege de warmtewerking is kruidenstempel, net als hotstonemassage, helaas niet geschikt voor iedereen. 

Contra-indicaties ( wannneer mag u geen kruidenstempelmassage ondergaan )

*    Bij virale of bacteriële infecties.

*    Besmettelijke huidaandoeningen

*    Psoriasis, trombose, koorts.

*    Extreme vermoeidheid en uitputting

*    Acieve ontstekingen, verwondingen zoals schaaf-, snij-, steek- of brandwonden.

*    Zwangerschap, na 3 maanden.

Voorzichtigheid dient te worden betracht bij :

*    Spataderen

*    Hartklachten

*    Overgangsklachten

*    Diabetes en Burnout.

*    Het gebruik van antibiotica/penicilline, anti-depressiva, bloedverdunners en ontstekingsremmers.

Bij twijfel gelieve vooraf uw huisarts te raadplegen!